טיפולי בוטוקס הם מהטיפולים הפופולריים והנפוצים ביותר בעולם הרפואה האסתטית ומציעים פתרון זמני למאבק הנצחי בקמטים וקמטוטים.
כדי להפיק את התוצאות הטובות ביותר מהטיפול ולמקסם את משך השפעתו, חשוב להבין שהקפדה על התנהלות נכונה ושמירה על ההנחיות של הרופא המטפל לאחר הטיפול, חשובות לא פחות מהטיפול עצמו.
המאמר הבא הוא מדריך מקיף ומפורט של כללי עשה ואל תעשה לאחר טיפול בוטוקס.
מהו בוטוקס?
לפני שניגשים להרחיב לגבי הנחיות הטיפול לאחר הזרקת בוטוקס, כדאי להבין מה זה בדיוק בוטוקס וכיצד הוא פועל.
בוטוקס הוא רעלן עצבי בשם Botulinum Toxin, אשר מוזרק בכמויות מזעריות לנקודות מדויקות בתוך שרירים ספציפיים, כדי לשתק אותם באופן זמני.
שיתוק השרירים הרצויים גורם להרפייתם ובעקבות כך, להרפיית והחלקת הקמטים והקמטוטים הדינמיים, כלומר, אלה הנגרמים מהפעלה חוזרת ונשנית של אותם שרירי פנים, הנוטלים חלק ביצירת קשת הבעות הפנים שלנו.
ישנה חשיבות גבוהה מאד לרמת הדיוק בזמן הזרקת החומר, הן בהיבט של איתור נקודת ההזרקה המדוייקת, והן בשליטה מקסימלית על כמות החומר המוזרק ועל עומק ההזרקה. לכן, חשוב מאד שהטיפול יבוצע על ידי רופא בלבד, ועדיף שיהיה רופא עור מומחה ובעל ניסיון בהזרקות בוטוקס.
הדגש על נושא הדיוק לא מוזכר כאן לחינם, ויש לו משמעות גם בהתנהלות בבית ובשגרת היום-יום לאחר הטיפול, משום שחלק גדול מההנחיות מכוון למנוע פיזור לא רצוי של החומר והגעתו למקומות שאליהם הוא לא אמור להגיע.
כאן גם המקום לציין, כי בוטוקס אינו מהווה פתרון קבוע ודורש טיפולי תחזוקה כל כמה חודשים. עם זאת, על ידי הקפדה על ההנחיות לאחר הטיפול, אפשר לשפר את יציבות ואת עמידות התוצאות, ולהאריך את משך הזמן עד לטיפול הבא.
מה מותר ומומלץ לעשות לאחר טיפול בוטוקס?
מנוחה
חשוב לתת לגוף את המנוחה וההרפיה הדרושות לו. בניגוד למה שנהוג לחשוב, מותר לישון אחרי בוטוקס. למעשה, שינה אפילו יכולה להועיל לתהליך הריפוי.
עם זאת, חיוני לשמור על ראש מורם ולהימנע משינה על הפנים, כדי למנוע לחץ מוגזם על האזור המטופל.
שגרת ניקוי וטיפוח נכונה של העור
שמירה על שגרת טיפוח נכונה היא חיונית לטיפול יעיל לאחר בוטוקס:
- יש לבחור בתכשירי ניקוי עדינים כדי למנוע גירוי של האזור המטופל ולהימנע משימוש בפילינג או בחומרים מגרים ואגרסיביים שעלולים לגרום לאדמומיות או לדלקת.
- חשוב לספק לעור לחות באופן קבוע. רמת לחות מספקת בעור היא אחד ממרכיבי המפתח בקידום תהליך הריפוי ויכולה לשפר את ההשפעות של הבוטוקס ולתרום לעור רענן וגמיש יותר. מומלץ לבחור בקרם לחות איכותי, קליל ולא שומני מדי ולהעדיף תכשיר לא-קומדוגני והיפו-אלרגני, כדי למנוע סתימה של נקבוביות העור והופעת גירויים ורגישויות.
- חשוב ביותר לדאוג להגנה מפני השמש. יש להשתמש בקרם עם מקדם הגנה SPF 30 לפחות בכל פעם שיוצאים החוצה, גם בימים מעוננים.
חשיפה לקרינת השמש עלולה לפגוע בעור ולהפחית את אורך החיים של פעולת הבוטוקס.
מזון ושתיה
לתזונה ולהידרציה יש תפקיד משמעותי בשמירה על בריאות ומראה העור, במיוחד לאחר טיפול בוטוקס.
- שמירה על לחות העור היא חיונית, מכיוון שהיא תומכת בבריאות העור הכללית ויכולה לשפר את ההשפעות של כל טיפול אסתטי.
יש להקפיד על שתיית כמות מספקת של מים לאורך היום (ניתן לשתות גם תה מחליטת צמחים ללא קפאין). הידרציה טובה שמגיעה מבפנים יעילה יותר מכל קרם או תכשיר טיפוח חיצוני. - תזונה מאוזנת ועשירה בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים, תורמת אף היא לבריאות העור הכללית וליעילות טיפול הבוטוקס.
מומלץ להרבות באכילת עלים ירוקים, פירות ומזונות עשירים בחלבון ודלים בשומן, כדי להטעין את הגוף ואת העור ברכיבים תזונתיים חיוניים.
מה לא לעשות אחרי בוטוקס?
לצד כללי ה"עשה" יש גם כמה כללי "אל תעשה" חשובים:
- חשוב לעמוד בפיתוי לשפשף את האזור המטופל, לגעת בו ולמשש אותו. פעולות אלו עלולות לגרום לפיזור תמיסת הבוטוקס לאזורים עליהם לא רוצים שהוא ישפיע.
בשעות הראשונות לאחר הטיפול יש להרחיק את הידיים עד כמה שאפשר מהפנים. - יש להימנע מפעילות גופנית נמרצת לפחות 24 שעות לאחר הטיפול.
עיסוק בפעילויות המגבירות את זרימת הדם, כגון אימונים אינטנסיביים, הליכה נמרצת או תרגול יוגה, עלול לפזר את תמיסת הבוטוקס ולפגוע ביעילות הטיפול. - טעות נפוצה שיש להימנע ממנה היא קביעת טיפול פנים אחרי בוטוקס.
טיפולי פנים אצל קוסמטיקאית, פילינג עמוק, או טיפולים אסתטיים אחרים למיניהם, עלולים לפזר את הבוטוקס, להפחית מיעילותו, ואף לגרום לתופעות לא רצויות.
מומלץ להמתין לפחות שבועיים לפני קביעת טיפולי פנים. - בהתאם לאותו עיקרון, יש להימנע גם מעיסויים ומתנועות פנים מוגזמות.
חשוב לא להפעיל יתר על המידה את שרירי הפנים. מומלץ להימנע מחיוך מוגזם, צחוק או הזעפת פנים בימים הראשונים שלאחר הטיפול. - בהיבט התזונתי, עדיף להימנע ממשקאות ומאכלים המכילים אלכוהול וקפאין בימים הראשונים שלאחר הטיפול. שני אלה גורמים להרחבת כלי דם ולהתייבשות ועלולים לפגוע בתוצאות הטיפול.
לסיכום, הקפדה על כל ההנחיות שפורטו כאן, תעודד את תהליך הריפוי, תשפר את עמידות הבוטוקס ותסייע להניב את התוצאות הטיפוליות הטובות והממושכות ביותר האפשריות.
עברתם טיפול בוטוקס ועדיין אינכם בטוחים מה מותר ומה אסור לכם לעשות?
תוהים כמה זמן עליכם להמשיך ולשמור על הנחיות הרופא המטפל?
מעוניינים לדעת את כל מה שחשוב לפני שאתם מבצעים טיפול בוטוקס?
הגעתם למקום הנכון!
המומחים שלנו ב- "H.CLINIC אסתטיקה" נמצאים במרחק שיחת טלפון וישמחו להעניק לכם ייעוץ אישי, לפרט ולענות על כל שאלה.
באתר שלנו תוכלו למצוא עוד הרבה תוכן רב ערך בנושא הטיפול בקמטים.
אנו תמיד ממליצים לבדוק את כל האפשרויות ולהכיר את הטיפולים הקיימים בתחום ואת השילובים ביניהם.
כאן תוכלו למצוא מידע על חומרים נוספים לטיפול בקמטים וכאן תוכלו לקרוא על טכנולוגיית לייזר ייעודית לטיפול בקמטים והצערת עור הפנים.
אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו:
בטלפון 073-794-3560 | בדוא"ל [email protected] | במילוי פרטים בעמוד "צור קשר" באתר